Op zaterdag 15 oktober organiseert het hoogheemraadschap van Rijnland de eerste Rijnlandse Publieksacademie in de Breestraat in Leiden. Wat houdt dit in? Tussen 10.00 uur en 14.00 uur kunnen bezoekers door middel van presentaties meer te weten komen over het werk van het waterschap.
Een kort overzicht van een aantal aansprekende onderwerpen die de revue passeren:
De geschiedenis van Rijnland; al meer dan 750 jaar zorgt Rijnland voor droge voeten en schoon water. In het begin was Rijnland alleen verantwoordelijk voor de waterveiligheid, maar in 1970 kwam daar ook de taak bij voor het handhaven van de waterkwaliteit. Deze sessie neemt je in vogelvlucht mee in de geschiedenis van Rijnland.
Circulaire transitie van Rijnland; Wat is de circulaire strategie van Rijnland en hoe kunnen we de kringlopen van grondstoffen, energie en water zoveel mogelijk sluiten? Gaan we echt producten maken uit ons rioolwater?
Water en bodem hand in hand; De woningnood is hoog, er moet meer worden gebouwd op de beperkte ruimte die er beschikbaar is binnen ons gebied en dat ook nog op verschillende ondergronden. Dat heeft invloed op de inrichting van ons gebied met betrekking tot water. Wat staat er te gebeuren en wat zijn de (mogelijke) gevolgen hiervan?
Net als bij een festival kunnen bezoekers hun eigen programma samenstellen. Tussen 10.00 uur en 14.00 uur zijn er in vier historische zalen van het Gemeenlandshuis ieder half uur korte presentaties.
Het volledige programma is te zien op www.rijnland.net/publieksacademie.
Luister hier naar het interview met de heer Rogier van der Sande, Dijkgraaf van Hoogheemraadschap Rijnland, in Katwijk NU op donderdag 13 oktober.