GBI van Dijk Grasshoppers wint ook tweede thuiswedstrijd overtuigend

Het team van coaches Gouw en Sluijs heeft in de vierde competitie wedstrijd weinig problemen gehad met QSTA United uit Bemmel. Voor aanvang van de wedstrijd werd er, door voorzitter/speaker Jaap Jonker, stilgestaan bij de “Week van de scheidsrechter” . Hij benadrukte dat de waarde van de scheidsrechter van groot belang is voor de sport. Met een klein presentje uit handen van beide captains werd de dankbaarheid uitgedrukt. Het eerste applaus was deze keer dan ook voor het arbitrale trio.

De wedstrijd begon, zoals wel vaker de laatste tijd, met een snelle driepunter. Rosalie Aandewiel wist na 10 seconden van afstand raak te schieten. In de vorige thuiswedstrijd tegen Den Helder was de scherpte van de afstandsschoten het handelsmerk van GBI van Dijk Grasshoppers. Deze wedstrijd werd er vaker aangelegd van buiten de 3-puntslijn maar met een beduidend lager percentage. Grasshoppers kan in het begin niet loskomen van het team uit Bemmel en kijkt na 5 minuten zelfs even tegen een achterstand aan (8-10). QSTA United maakte de reis naar Katwijk met maar zeven fitte speelsters en kan dus beduidend minder rouleren dan Grasshoppers. Na een time out herpakken de Katwijksen zich en via 5 punten van Noor Driessen en 4 van Mia Hordijk wordt het kwart in het voordeel van de thuisploeg met 21-12 afgesloten.

Het tweede kwart laat Alissa van der Plas zien dat ze niet alleen veel energie kan geven maar ook medespeelster in stelling kan brengen. De aan het eind van de wedstrijd tot “Women of the Match” verkozen Van der Plas laat dit kwart drie van haar uiteindelijke zes assists aantekenen. Bij QSTA is het voornamelijk Yfke Hoek die met scherp schiet en uiteinde topscorer van de wedstrijd wordt met 18 punten. Haar team weet het tweede kwart zelfs iets in te lopen op de geel/zwarten. Het kwart eindigt in 18-19 en een ruststand van 39-31.

Na rust kwam het team van sponsor GBI van Dijk beter bewapend uit de kleedkamer. De eerste zeven minuten was het alleen Grasshoppers dat het netje wist te vinden. Noor Driessen en Alissa van der Plas nemen, in de 20-0 run, respectievelijk 8 en 6 punten voor hun rekening. Lotte van Kruistum staat goed te rebounden en komt tot een double-double. Het hoge tempo gaat z’n tol eisen bij het team uit Bemmel. Via een kwartstand van 25-6 geeft het scorebord na 30 minuten speeltijd 64-37 aan.

De wedstrijd is dan gespeeld. Ook het laatste kwart is voor Grasshoppers. Karin Kuijt, die tot dan toe slechts twee vrije worpen op het scoresheet heeft staan zorgt er, mede door vier driepunters, voor dat ze met 16 punten topscorer bij Grasshoppers wordt. De pijp is leeg bij QSTA en na een 29-10 kwartstand kan het Katwijkse publiek weer genieten van de traditionele vreugdedans door de dames en jongere Grasshoppertjes. De wedstrijd eindigt in 93-47 en de scheidsrechters worden bedankt voor hun bijdrage aan deze, voor GBI van Dijk Grasshoppers, succesvolle avond.

Scores; Karin Kuijt 16 (8 asst + 6 reb); Noor Driessen 15; Rosalie Aandewiel 12; Lotte van Kruistum 10 (11 reb); Alissa van der Plas 9 (7 reb + 6 asst); Ilse Kuijt 9; Mia Hordijk 8; Fleur Kuijt 7 (6 reb); Sonja Kuijt 5; Sofie Kuijt 2.

Coach Axel Gouw had z’n team meegegeven om taakbewust te spelen: “Dan kan er weleens wat misgaan maar ik zag dat het gebeurde. Ook in de eerste helft waar QSTA United heel best speelde. Jammer voor ze dat er zo’n volle ziekenboeg is. Met een prima tweede helft erbij kan ik tevreden zijn over de wedstrijd.”

Vrijdag 11 oktober is de uitwedstrijd in Zwolle tegen Comfective Hammers in de Topsporthal Landstede. Aanvang 20.00 uur.