GBI van Dijk Grasshoppers haalt de 2 punten op in Leiden

De dames van Grasshoppers hebben in de doordeweekse wedstrijd tegen ZZ Leiden een eenvoudige overwinning behaald. In een wedstrijd waar jeugdspeelster Sofie Kuijt veel speeltijd kreeg, werd de eindstand bepaald op 41-81.

De eerste 8 minuten ging het voortvarend naar 2-24. Leiden profiteerde van wat gerommel in de verdediging en kon in korte tijd 8 punten op rij maken voordat Karin Kuijt de eerste periode afsloot op 10-25.

Met ijshockey wissels werd geprobeerd om meer energie in de wedstrijd te krijgen maar dat had geen direct effect. GBI Grasshoppers was duidelijk de bovenliggende partij maar de werkdag zat bij een aantal speelsters in de benen. Het was net even minder vloeiend dan afgelopen zaterdag waar alles vanzelf leek te gaan. Ruststand: 20-43.

Het derde kwart was vooral even uitzitten, in de rust was geen nieuwe inspiratiebron gevonden. Leiden bleef in het spoor en met 30-56 kon het laatste kwart beginnen. Die begon hoopvol met een driepunter van Lotte van Kruistum die een mooie double-double wist aan te tekenen. Noor Driessen liet zich nadrukkelijker zien deze wedstrijd en na 30-67 kon ZZ Leiden opnieuw 8 punten (2 driepunters) op het scorebord zetten voordat Fleur Kuijt ook met een driepunter de droogte deed ophouden en met Ilse Kuijt en Lotte van Kruistum het verschil laat oplopen. Het slotakkoord is voor Alissa van der Plas die met een driepunter de eindstand op het bord schiet: 41-81.

Scores: Noor Driessen 17; Lotte van Kruistum 16 (12 reb); Ilse Kuijt 12; Sofie Kuijt 8; Karin Kuijt 7 (6 asst); Fleur Kuijt 6 (7 reb); Alissa van der Plas 5 (7 reb); Rosalie Aandewiel 4; Mia Hordijk 3; Sonja Kuijt 3; Angela vd Pol.

Coach Axel Gouw vond zijn team vooral niet thuis geven in de rebound’: “We lopen in het begin uit naar 24-4 en dan komt de klad er een beetje in. Het schot valt minder vaak maar vergeten dan goed te rebounden. Het voelt voor me zelf dat ik niet het beste uit het team wist te halen. Dat trek ik vooral mezelf aan.”

De volgende wedstrijd is zaterdag 5 oktober thuis tegen QSTA United. Tip off in sporthal Cleijn Duin is om 20.15 uur.