GBI van Dijk Grasshoppers is de competitie begonnen met een overwinning. Afgelopen zaterdag werd in Haarlem de uitwedstrijd tegen Triple Threat in winst omgezet. De ploeg van Axel Gouw en Renate Sluijs sloeg vlak voor en na rust toe waarin het een ruime voorsprong pakte om die vervolgens niet meer weg te geven. Bij GBI van Dijk Grasshoppers maakte jeugdspeelster Anna van der Kolk een verdienstelijk debuut.

De dames van Grasshoppers kennen in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen, een stroef begin en hebben even tijd nodig om in de wedstrijd te komen. De drie zilveren 3×3 WK-gangers zijn nog maar net terug uit Mongolië, waarbij Liselot Kulk in de finale een breuk in haar elleboog heeft opgelopen. De thuisclub profiteert en neemt de leiding en wint ook de 1e periode met 4 verschil (21-17).

In het tweede kwart neemt GBI van Dijk Grasshoppers het initiatief over en zorgen 5 drietjes op rij voor 6 punten voorsprong en dat blijft zo tot aan de pauze. Ruststand 36-42.

Ook na rust komt GBI van Dijk Grasshoppers van afstand tot scoren en ook onder het bord wordt de vrije speelster regelmatig gevonden en al snel loopt de Katwijkse voorsprong op naar 21 punten (40-61).

De thuisclub geeft niet op en kan de achterstand in het laatste kwart nog wel verkleinen maar echt in gevaar komt de overwinning van Grasshoppers niet meer. Eindstand 70-81. Karin Kuijt kwam tot een mooie double-double met 13 punten en maar liefst 11 assists.

Periodestanden: 21-17, 15-25, 12-23, 22-16.

Scores: Ilse Kuijt 16 (7 reb.), Lotte van Kruistum 14, Karin Kuijt 13, Rosalie Aandewiel 13, Sonja Kuijt 9, Fleur Kuijt 8 (8 reb.), Sophie Kuijt 5, Alissa van der Plas 2 (7 reb.), Mia Hordijk 1, Anna van de Kolk (5 reb.).

Coach Axel Gouw had alleen maar pluspunten gezien: “Het was wel wat roestig wat betreft ritme en timing. Maar we weten dat we gewoon in het seizoen willen groeien. Iedereen heeft kunnen spelen en Anna van der Kolk kon debuteren. Met het aantrekken van de verdedigende touwtjes in het derde kwart, was het weer eventjes genieten. Dus dat moeten we doortrekken naar steeds langere periodes waarin we dat kunnen optrekken.” Verder kon Gouw aangeven dat de nummer 1 van de wereld in het 3×3 basketball, Noor Driessen, deze week zal aansluiten bij de selectie.

Volgende week zaterdag 28 september speelt GBI van Dijk Grasshoppers de eerste thuiswedstrijd tegen Dozy Den Helder. Aanvang van de wedstrijd is 19.00 uur in sporthal Cleijn Duin.